4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkensfiletlapjes met mosterdkorstje

Varkensfiletlapjes met mosterdkorstje

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 varkensfiletlapjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter magere yoghurt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de yoghurt met de mosterd en de peterselie. Wentel de varkensfiletlapjes door de bloem en bestrijk ze met het mosterdmengsel.
  • 2 Meng zout en versgemalen peper door het paneermeel en bestrooi de filetlapjes ermee. Druk de panade goed aan en zet het vlees circa 30 minuten in de koelkast.
  • 3 Verhit de olie en bak de filetlapjes 4-5 minuten per kant op middelhoge stand.
  • 4 Serveer het vlees met een partje citroen. Lekker met gebakken krieltjes en doperwten.

bereidingstip

Verkort de koeltijd en zet het vlees even in de diepvries tot de panade stevig is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté