- 1 Verhit 2 eetlepels olie in een wok, roerbak het vlees 5 minuten en schep het uit de pan.
- 2 Fruit, voor de saus, de ui en knoflook in het bakvet van het vlees. Voeg sinaasappelrasp, -sap, sambal oelek, tomatenketchup, sojasaus, sherry en gemberpoeder bij de ui en knoflook en verwarm dit tot een saus.
- 3 Leg de varkenshaas in de saus en laat zachtjes 10 minuten stoven.
- 4 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bosui, champignons en kool 3 minuten.
- 5 Serveer de groenten in een kom of op een bord met daarop de varkenshaas uit de wok.
bereidingstip
Strooi eens 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd in een droge hete koekenpan, over dit gerecht.
wijnadvies
Verrassend met een Ruby Cabernet uit Amerika of Zuid-Afrika (drink de wijn met mate).