- 1 Week de abrikozen in lauwwarm water. Rasp 2 eetl. van de sinaasappelschil. Pers de sinaasappels en de citroen en zeef het sap.
- 2 Schenk het sap in een pan en roer de basterdsuiker erdoor. Schep de koekkruiden en de kerriepoeder door het sap. Voeg de geweekte abrikozen en 1 dl van het weekvocht toe.
- 3 Breng alles tot dichtbij het kookpunt, temper de warmtebron en houd alles 15 minuten op die temperatuur.
- 4 Wrijf de varkenshaasjes in met peper en zout. Verhit de boter en bak het vlees in 15 minuten rondom goudbruin en gaar.
- 5 Verhit de olie in een wok en roerbak de boontjes enkele minuten. Schep ze uit de wok en houd ze warm.
- 6 Neem het vlees uit de pan. Houd het warm en blus de bakboter af met abrikozen-sinaasappelmengsel. Voeg de geraspte schil en de honing toe. Bind de saus met aardappelmeel, gemengd met 2 eetl. water. Meng de sinaasappellikeur erdoor.
- 7 Schaaf de courgette in smalle reepjes. Verhit de (frituur)olie en frituur de geschaafde courgettereepjes kort. Schep ze uit de pan en frituur vervolgens de mihoen in enkele seconden knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 8 Snijd de varkenshaasjes in plakken, leg midden op het bord wat gefrituurde mihoen, rangschik hierop de kort gefrituurde courgettereepjes en de roergebakken sperziebonen, rangschik hierop de plakjes varkenshaas en giet de saus ernaast.
wijnadvies
Kies voor een jonge rode wijn: een Italiaanse Chianti of een rode Spaanse Valdepeñas. Schenk beide aan de frisse kant (15-17°C