4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas met appeljus

Varkenshaas met appeljus

ingrediënten


30 min
4 personen
2 appels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

75 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

10 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

  • 1 Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en steek de kruidnagels erin. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom goudbruin.
  • 2 Voeg 50 ml appelsap en de oregano toe en stoof circa 8 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Keer het vlees halverwege een keer om. Leg het vlees op een warme schaal, dek af en houd warm.
  • 3 Voeg de rest van het appelsap, 100 ml water, de honing, ketjap en appelringen toe en stoof zachtjes 3-4 minuten.
  • 4 Leg de appelplakken rond het vlees en serveer jus erbij. Verwijder de kruidnagels.
  • 5 Lekker met rodekool met cranberry's en aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 28 gram