6 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas met cranberry's

Varkenshaas met cranberry's

ingrediënten


20 min
6 personen
100 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

12 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

200 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram varkenshaas
scheutje water

dit product is niet beschikbaar

scheutje bessenjenever

dit product is niet beschikbaar

scheutje port

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

450 gram verse cranberry's

benodigdheden

keukengaren

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Kook de cranberry's met suiker, een scheutje port, bessenjenever of water circa 5 minuten en laat iets afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de varkenshaasjes in de lengte open zonder ze helemaal door te snijden. Bestrooi de snijkanten met zout en peper en strijk de roomkaas erover. Verdeel daarover een laagje cranberry's.
  • 3 Vouw de varkenshaasjes dicht en omwikkel ze met parmaham. Bind ze op afstanden van 3 cm losjes op met keukengaren.
  • 4 Bak ze rondom 3 minuten in de boter en zet ze daarna in de pan of braadslee 20 minuten in de oven. Laat ze onder aluminiumfolie 5 minuten rusten en serveer ze in dikke plakken gesneden.

wijnadvies

Verrassend genoeg bijzonder smakelijk met het wit van de chardonnaydruif. Denk aan Viña Maipo, Indomita Reserva, Koopmanskloof Fairtrade en Bourgogne. Ook lekker fruitige rosé combineert goed: Sensas, Montalto en Yellow Tail.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 46 gram