4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven

Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven

ingrediënten


20 min
4 personen
3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenshaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Bak het lichtbruin in een klontje boter met de helft van de olie. Zet het vlees daarna 10-12 minuten in de warme oven.
  • 3 Voeg de rest van de olie en boter bij het bakvet, fruit hierin de knoflook en bak de kerstomaatjes even mee.
  • 4 Schep de olijven erdoor en verwarm ze mee. Serveer het vlees op warme borden en schep de tomaatjes en olijven eromheen.
  • 5 Garneer met blaadjes basilicum.

wijnadvies

Erg lekker met een stevige rosé zoals Saint-Saturnin of Sensas. Ook de Chardonnay-drinker gaat genieten van dit gerecht als hij er Montalto, Danie de Wet of biologische Gamma bij krijgt. Voor rood kiest u Corbières of Domaine Pech Tavernier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 34 gram