4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven

Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven

ingrediënten


20 min
4 personen
3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenshaas

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Bak het lichtbruin in een klontje boter met de helft van de olie. Zet het vlees daarna 10-12 minuten in de warme oven.
  • 3 Voeg de rest van de olie en boter bij het bakvet, fruit hierin de knoflook en bak de kerstomaatjes even mee.
  • 4 Schep de olijven erdoor en verwarm ze mee. Serveer het vlees op warme borden en schep de tomaatjes en olijven eromheen.
  • 5 Garneer met blaadjes basilicum.

wijnadvies

Erg lekker met een stevige rosé zoals Saint-Saturnin of Sensas. Ook de Chardonnay-drinker gaat genieten van dit gerecht als hij er Montalto, Danie de Wet of biologische Gamma bij krijgt. Voor rood kiest u Corbières of Domaine Pech Tavernier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté