4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas met kastanjechampignons en romige citroensaus

Varkenshaas met kastanjechampignons en romige citroensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenshaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Rasp de schil van 1/2 citroen en pers deze citroen uit. Snijd de andere helft in partjes. Pers ook de andere citroen uit.
  • 2 Halveer de kastanjechampignons of snijd ze in kwarten. Snijd de varkenshaas in plakken van 3 cm en bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 3 Verhit de boter en bak hierin de varkenshaas circa 3 minuten per kant. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 1 minuut mee. Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Bak de kastanjechampignons 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de citroenrasp, -sap en crème fraîche toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 5 Leg de varkenshaas in de saus en verwarm zonder te koken.
  • 6 Serveer de varkenshaas met kastanjechampignons en romige citroensaus met spruitjes met bacon en aardappelsoufflé, aardappelkroketjes of aardappelpuree. Garneer met partjes citroen.

wijnadvies

Poème Marsanne Viognier, Vega Libre of Pirovano Primitivo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 37 gram