4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas met pistache en tuinkruiden

Varkenshaas met pistache en tuinkruiden

ingrediënten


40 min
4 personen
scheutje witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel arachideolie
1 theelepel notenolie
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Snijd de varkenshaasjes in de lengte in en bestrooi de binnen- en buitenkant met zout en peper. Meng de pistachenoten met de peterselie, tijm of Provençaalse kruiden en de noten- of arachideolie.
  • 2 Vul de varkenshaasjes met het notenmengsel en zet vast met cocktailprikkers. Bak de varkenshaasjes in de boter of het vloeibare bakproduct in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Voeg de honing en de witte wijn toe aan het braadvet en serveer deze jus bij de varkenshaas.
  • 4 Lekker met gebakken knolselderij of courgette met salie en tagliatelle of aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 34 gram