4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas met prei in kruidenvinaigrette

Varkenshaas met prei in kruidenvinaigrette

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenshaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 preien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de preien in stukken van 3 cm en kook ze in een ruime pan water in circa 10 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
  • 2 Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, knoflook, azijn en 6 eetlepels olijfolie. Meng de peterselie, basilicum en kappertjes door de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en de boter in een koekenpan. Bak hierin de varkenshaas in 10-15 minuten rondom goudbruin en gaar van binnen. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.
  • 4 Verdeel wat rucola over het midden van de borden en leg de prei erop. Besprenkel met de vinaigrette en verdeel de plakken varkenshaas erover.
  • 5 Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat van het bakvet van het vlees. Lekker met krieltjes.

wijnadvies

Het rosé gebraden varkenshaasje combineert heel fraai met rosé in het glas, zoals Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 31 gram