4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Varkenshaas met rauwe ham en roquefort

Varkenshaas met rauwe ham en roquefort

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

150 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

150 gram roquefort
6 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

  • 1 Leg alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de varkenshaasjes in de lengte in.
  • 2 Rol 50 gram roquefort in 1 plak rauwe ham en leg dit in de varkenshaas. Vul zo de 2 varkenshaasjes.
  • 3 Leg 2 plakken ham overlappend naast elkaar. Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en wikkel de ham om het vlees. Doe hetzelfde met de andere varkenshaas. Bestrooi de varkenshaasjes met de bloem.
  • 4 Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 5 Leg het vlees met het braadvet in een lage ovenschaal of braadslede en zet circa 20 minuten in het midden van de oven. Schep op een warme schaal en laat afgedekt even rusten. Roer de rest van de roquefort door het braadvet, voeg eventueel een scheutje water of melk toe en maal er peper over.
  • 6 Serveer de varkenshaas met de saus. Lekker met broccoli en pommes duchesse of gebakken krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 39 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks