2 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas met sinaasappel en pruimen op selderijpuree

Varkenshaas met sinaasappel en pruimen op selderijpuree

ingrediënten


35 min
2 personen
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram varkenshaas
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sherry

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter port

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

125 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de knolselderij in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Verwarm de pruimen met de tijm, bouillon en port tegen de kook aan, schakel de warmtebron uit en laat de pruimen wellen. Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht uit.
  • 3 Verwarm de sinaasappelrasp met het sap, de honing, kaneel en balsamicoazijn zachtjes tot een siroop. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
  • 4 Verhit 50 gram boter en bak hierin de plakken varkenshaas circa 2 minuten per kant. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Giet de knolselderij af, laat goed uitlekken en stamp met de rest van de boter tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de puree op een bord.
  • 6 Bestrijk de varkenshaas met de sinaasappelsiroop en leg op de selderijpuree. Serveer de pruimen en eventueel wat cranberrycompote erbij.

bereidingstip

Ben je een grote eter of eet je dit hoofdgerecht niet als onderdeel van een menu? Dan kun je er ook met 1 persoon van genieten.. Neem voor een alcoholvrij recept 50 ml extra sinaasappelsap.. In plaats van varkenshaas zijn repen kip- of kalkoenfilet ook lekker.. Vervang de pruimen in dit gerecht door abrikozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté