4 personen
uitdagend
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

ingrediënten


15 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

6 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan.
  • 2 Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano.
  • 3 Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar.
  • 4 Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden.
  • 5 Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden
  • 7 Eet bij dit gerecht rijst of pasta.

bereidingstip

Bestrooi het gerecht met circa 150 gram in blokjes gesneden mozzarella.

wijnadvies

Een stergerecht vraagt om een sterwijn: naar keuze schenkt u hier dezelfde Vin de Pays des Côtes de Gascogne, een Jean Sablenay Vin de Pays de l'Île de Beauté of, nog feestelijker, een Bourgogne blanc chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 31 gram