4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaasrollade met gember-sinaasappelglaze

Varkenshaasrollade met gember-sinaasappelglaze

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

800 gram varkenshaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

4 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

175 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng de suiker en bouillon en laat de suiker smelten op een lage stand.
  • 3 Leg de gember erin, breng aan de kook en kook circa 4 minuten in.
  • 4 Rasp 1 theelepel schil van de sinaasappel. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 5 Schep de sinaasappelrasp, partjes sinaasappel en sojasaus bij de gember en kook nog circa 4 minuten verder. Zeef de glaze.
  • 6 Bind de varkenshaasjes op met keukengaren.
  • 7 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaasjes rondom op een hoge stand.
  • 8 Leg het vlees in een braadslede en bestrijk met de glaze.
  • 9 Bestrooi met (grof) zout en bak circa 15 minuten in de oven. Keer tussendoor 2 keer om en bestrijk het vlees met de glaze.

bereidingstip

Leg wat gehalveerde cherry-/ kerstomaatjes en partjes ui bij de rollade in de braadslede.

wijnadvies

Proef de rollade eens met rondom gevuld wit: Bourgogne Chardonnay bijvoorbeeld. Ook buitengewoon smakelijk in combinatie met Stoney Creek Chardonnay Sémillon of Zuydpunt Chenin Blanc-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 43 gram