4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkensoester met paddenstoelen

Varkensoester met paddenstoelen

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 varkensoesters
125 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

125 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Houd 4 kastanjechampignons en 4 oesterzwammen apart. Hak de rest van de paddenstoelen fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de olie en 40 gram boter en bak het vlees hierin in 2 minuten per kant rondom bruin. Neem het uit de pan en leg het op een bakplaat in de oven.
  • 3 Bak de gehakte paddenstoelen, ui, paprika en gehakte rozemarijn of tijm circa 2 minuten in het bakvet.
  • 4 Schep hiervan een laagje op de varkensoesters en zet circa 10 minuten in de oven.
  • 5 Bak intussen de hele paddenstoelen in de rest van de boter.
  • 6 Serveer de varkensoesters met de rest van de paddenstoelen eromheen en garneer met een takje rozemarijn of tijm.
  • 7 Lekker met haricots verts en krieltjes of rode aardappels


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté