4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Vega paella

Vega paella

ingrediënten


40 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 trostomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruis de tomaten in en leg ze even in kokend water. Ontvel ze en snijd ze, zonder zaadjes, in blokjes.
  • 2 Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui, knoflook en paprikapoeder 2 minuten.
  • 3 Schep de rijst erdoor en roerbak 1-2 minuten tot de korrels glanzen. Voeg de paprika, courgette, rode peper en tomaten toe en roerbak 2-3 minuten.
  • 4 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 18-20 minuten op een lage stand. Roer af en toe door. Bestrooi de paella met de olijven en peterselie.

bereidingstip

Voeg aan deze paella extra groenten toe, bijvoorbeeld sperziebonen of tuinbonen.. Vervang in dit recept de paprika's door puntpaprika.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate