4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegan pasta pesto

Vegan pasta pesto

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel misopasta
100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Kook de spaghetti beetgaar. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Maal in een keuken­ machine driekwart van de pijnboompitten met de rucola, knoflook, olijfolie en miso tot een dikke pesto.
  • 3 Giet de pasta af en houd een kopje kookwater apart. Doe de pasta terug in de pan en roer de pesto en wat van het kookwater erdoor. Warm alles nog 1 minuut goed door. Bestrooi de pasta met de overige pijnboompitten en serveer direct.

bereidingstip

Normaal gesproken krijgt pasta pesto een heerlijk hartige smaak door de Parmezaanse kaas of pecorino die in de pesto wordt gebruikt. Je kunt deze umamismaak ook krijgen door de kaas te vervangen door misopasta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 20 gram