10 personen
eenvoudig
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Veganistische appeltaart

Veganistische appeltaart

ingrediënten


30 min
10 personen
2 theelepels kaneel
1 kilogram handappels
75 milliliter haverdrank

dit product is niet beschikbaar

175 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram plantaardige margarine
1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

mixer met deeghaken

vershoudfolie

deegroller

springvorm

bakkwastje

  • 1 Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken een samenhangend deeg van de bloem, het bakpoeder, de margarine, 100 g suiker, 50 ml haverdrink en een snuf zout. Voeg wat extra bloem toe als het deeg erg plakkerig is. Vorm een bal van het deeg en laat, verpakt in vershoudfolie, 30 min. rusten in de koelkast.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap van ø 32 cm. Bekleed de bodem en rand van de vorm ermee. Zet de vorm in de koelkast.
  • 3 Schil de appels en snijd ze elk in partjes van 2 cm dik. Meng de appel met 50 g suiker en de kaneel. Haal de vorm uit de koelkast en vul de taartbodem zo compact mogelijk met het appelmengsel.
  • 4 Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap en snijd er repen van. Leg de repen in een ruitpatroon op de taart en druk ze vast op de deegrand. Bestrijk het deeg met de resterende 25 ml haverdrink en bestrooi met de laatste 25 g suiker.
  • 5 Bak de appeltaart in 1 uur lichtbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.

bereidingstip

Laat voor een krokante bodem het bakpoeder weg.. In plaats van haverdrink kun je ook soja-, kokos- of amandeldrink gebruiken voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 387 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 4 gram