4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegetarische kipcurry met bloemkool en ananas

Vegetarische kipcurry met bloemkool en ananas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 blik ananas

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

1 bakje boemboe rode curry
2 schaaltjes vegetarische kipstukjes
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat staan tot gebruik.
  • 2 Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de vegetarische kipstukjes met de boemboe 3 min. Voeg de bevroren bloemkool, kokosmelk en tomatenblokjes toe en breng al roerend aan de kook. Voeg eventueel wat heet water toe als je de curry te dik vindt. Laat ca. 12 min. op een lage stand met het deksel schuin op de pan zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Roer af en toe.
  • 3 Laat intussen de ananas uitlekken en vang het sap op. Roer na 10 min. de ananasstukjes door de curry en voeg 2 el sap of meer naar smaak toe.
  • 4 Serveer de rijst in diepe kommen en schep de curry erop.

bereidingstip

Gebruik vega kipstukjes voor een betaalbare maaltijd zonder vlees. Ook lekker met grofgehakte pinda's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 778 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 28 gram