4 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegetarische yam khai dao

Vegetarische yam khai dao

ingrediënten


30 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Klop een dressing van het limoensap, de sojasaus en basterdsuiker. Roer de knoflook, citroengras, rode peper, bosui en koriander (houd wat apart voor de garnering) door de dressing en laat staan.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan. Wacht tot de olie goed heet is, test dit door er een klein stukje brood in te laten vallen. Als deze begint te borrelen, is de olie heet genoeg.
  • 3 Breek 1 ei voorzichtig in een kom en laat deze in de pan glijden. Doe dit ook met de overige eieren. Pas op voor spattende olie. Bak de eieren 1 minuut, tot het eiwit knapperig en lichtbruin wordt. Bedruip het eigeel met wat olie, zodat er een wit laagje ontstaat. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Serveer de eieren met de rijst en besprenkel met de sjalot, de dressing en extra koriander. Garneer met de partjes limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté