4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Veggie spiesen met kruidensalsa

Veggie spiesen met kruidensalsa

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse munt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 spiesen

  • 1 Was alle groenten en snijd ze in gelijke stukken. Houd de stukken aubergine apart en bestrooi ze met zout. Laat ze circa 30 minuten trekken in een vergiet.
  • 2 Meng intussen alle ingrediënten voor de kruidensalsa en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Spoel de aubergine af onder koud water en droog in een schone doek. Meng de aubergine met de andere groenten en schep de olie erdoor.
  • 4 Bestrooi met wat zout en peper en rijg de groenten om en om aan de spiesen.
  • 5 Rooster circa 8 minuten om en om op de barbecue en serveer de groentespiesen met de salsa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 4 gram