4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Venkel-preistamppot met gemarineerde zalm

Venkel-preistamppot met gemarineerde zalm

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 augurken

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 gram preien

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met de marinade. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kook de aardappels en venkel in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de helft van de prei toe. Zet de zalm circa 10 minuten in de oven.
  • 3 Giet de aardappels en groente af en vang een beetje kookvocht op. Stamp de aardappels en de groente met de rauwe prei, crème fraîche, zout, peper en eventueel een beetje kookvocht niet te fijn. Serveer de zalm erbij en bestrooi met de augurk.

bereidingstip

Vervang in dit recept de zalm door kabeljauw.. Liever geen vis? Kies dan in plaats van de zalm voor gebakken gerookte spekblokjes en blokjes oude kaas en voeg ze toe aan de stamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip