- 1 Halveer de venkelknollen en schaaf ze op de fijnste stand van een mandoline of met een keukenmachine. Doe hetzelfde met de ui en schep met de venkel in een grote schaal.
- 2 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
- 3 Snijd de schil van de grapefruits rondom weg tot het vruchtvlees zichtbaar is en snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit.
- 4 Klop de mosterd los met de honing en azijn en voeg al kloppend in een straaltje de olie toe tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- 5 Schep de grapefruit, cranberry’s en hazelnoten door de salade en meng de dressing erdoor.
- 6 Lekker met stokbrood, gebakken aardappels, geroosterd vlees of vis.
wijnadvies
In Sauvignon Blanc of Verdejo is vaak ook wat grapefruit te ontdekken: neem Jean Sablenay of Nava Rueda.