4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Venkelsalade met grapefruit

Venkelsalade met grapefruit

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel fijne mosterd

dit product is niet beschikbaar

50 gram cranberry's

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen

  • 1 Halveer de venkelknollen en schaaf ze op de fijnste stand van een mandoline of met een keukenmachine. Doe hetzelfde met de ui en schep met de venkel in een grote schaal.
  • 2 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 3 Snijd de schil van de grapefruits rondom weg tot het vruchtvlees zichtbaar is en snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit.
  • 4 Klop de mosterd los met de honing en azijn en voeg al kloppend in een straaltje de olie toe tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de grapefruit, cranberry’s en hazelnoten door de salade en meng de dressing erdoor.
  • 6 Lekker met stokbrood, gebakken aardappels, geroosterd vlees of vis.

wijnadvies

In Sauvignon Blanc of Verdejo is vaak ook wat grapefruit te ontdekken: neem Jean Sablenay of Nava Rueda.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté