4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes

Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine glaasjes

  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de zalmfilet met tijm, zout en peper 2-3 minuten. Laat afkoelen.
  • 2 Meng de rest van de ingrediënten voor de zalmrillettes en schep de zalmfilet erdoor. Verdeel over de glaasjes en zet in de koelkast.
  • 3 Pel voor de salade 1 grapefruit en verdeel deze, zonder het wit, in partjes. Pers de andere grapefruit uit.
  • 4 Meng het sap met de olie, mosterd, zout en peper.
  • 5 Schep deze dressing door de ingrediënten voor de salade.
  • 6 Zet de glaasjes met zalmrillettes in het midden van borden en verdeel de salade eromheen.
  • 7 Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Maak makreelrillettes en vervang de zalmfilet en gerookte zalm door gerookte makreel.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, I Am of Indomita


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté