4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Venkelsalade met groene olijven

Venkelsalade met groene olijven

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

potje groene olijf

dit product is niet beschikbaar

1 handje dille

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen

benodigdheden

mandoline

schaaf

  • 1 Schaaf de venkelknollen in flinterdunne plakjes.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schenk de dressing over de venkel en laat circa 10 minuten marineren.
  • 4 Verdeel de veldsla over een schaal, leg de gemarineerde venkel erop en besprenkel met de dressing.
  • 5 Bestrooi de salade met de dille en olijven.

wijnadvies

Deze heerlijke lentesalade smaakt nog lekkerder met een echte Italiaanse voorjaarswijn: Verdicchio dei Castello di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 1 gram