4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Venkelsalade met rode appel en aalbessen

Venkelsalade met rode appel en aalbessen

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels walnoten
2 eetlepels notenolie
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

6 takjes aalbessen

dit product is niet beschikbaar

1 elstar appel

dit product is niet beschikbaar

2 kleine venkelknollen

  • 1 Schaaf de venkel in flinterdunne plakken en verdeel deze over 4 borden.
  • 2 Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakken en verdeel deze over de venkel.
  • 3 Ris de bessen van de takken en verdeel ze over de salade.
  • 4 Klop het citroensap en de olie tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de dressing over de salade en bestrooi met de walnoten.

wijnadvies

Een witte Italiaan dient zich aan: Villa Mondi Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 2 gram