4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Venkelsalade met zongedroogde tomaat en kikkererwten

Venkelsalade met zongedroogde tomaat en kikkererwten

ingrediënten


15 min
4 personen
25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 pot zongedroogd tomaatje

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng 4 eetlepels van de tomatenolie op een bakplaat met de venkel en ui. Rooster circa 20 minuten in de oven.
  • 2 Voeg vervolgens de kikkererwten toe en rooster nog 10 minuten verder. Meng de azijn met de citroenrasp, -sap, 2 eetlepels tomatenolie en de peterselie.
  • 3 Giet deze dressing met de tomaten over de gegrilde groenten en laat 5 minuten marineren. Verdeel de salade over kopjes of een schaal en bestrooi met de kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté