4 personen
eenvoudig
35 min.
voorgerecht
home recepten Venkelsoep met gerookte forel en garnalen

Venkelsoep met gerookte forel en garnalen

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte forelfilets
1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol

  • 1 Houd het venkelgroen apart en snijd de venkelknol in stukjes of smalle ringen.
  • 2 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en roerbak nog 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  • 3 Pureer de soep met een staafmixer. Roer de kookroom erdoor en bind de soep met maizena, aangelengd met een beetje soep.
  • 4 Knip het venkelgroen fijn boven de soep en schep de forel met de garnalen door de soep.

bereidingstip

Garneer deze soep met een kaaskrokantje. Zoek naar kooktechniek: kaaskrokantjes op boodschappen.nl


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté