4 personen
uitdagend
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Venkelsorbet met munt en citrus

Venkelsorbet met munt en citrus

ingrediënten


15 min
4 personen
4 ijswafeltjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

6 venkelknollen
100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

sapcentrifuge

ijsmachine

  • 1 Verwarm de suiker in 100 ml water tot deze volledig is opgelost en laat in circa 2 minuten inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
  • 2 Houd het venkelloof apart. Pers de venkel en munt door de sapcentrifuge. Meng dit groentesap met de siroop en sinaasappel- en limoensap.
  • 3 Laat dit mengsel bevriezen in een afsluitbare bak, liefst van metaal of glas. Roer elke 30 minuten om met een vork tot na circa 3 uur alles is bevroren. Of draai het mengsel eventueel in een ijsmachine tot sorbetijs.
  • 4 Serveer de venkelsorbet in een glas met een wafeltje en wat venkelgroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté