gemiddeld
25 min.
tussendoortje
home recepten Versierde chocoladeletters

Versierde chocoladeletters

ingrediënten


25 min
sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

minimarshmallows

dit product is niet beschikbaar

kruidnoot
roze voedingskleurstof
150 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

300 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Smelt voor de letters de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop de boter romig en mix de lauwwarme gesmolten chocolade er in delen door tot je een egaal mengsel hebt.
  • 2 Vul de spuitzak hiermee en spuit 2 letters naar keuze dik op het bakpapier, het liefst op een koude bakplaat. Versier de letters wanneer ze nog zacht zijn met de marsepein en andere decoratie.
  • 3 Laat de letters goed drogen, ze blijven als je ze eet een beetje romig. Lekker om te delen.

bereidingstip

Maak een salted chocoladeletter en voeg een snufje zout toe aan de gesmolten chocolade. Bestrooi voor het drogen met fijn zeezout. . Maak marsepeinen aardappeltjes. Maak marsepein volgens het bovenstaand recept. Vorm bolletjes van de marsepein en rol ze door cacaopoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1845 kcal
vet 114 gram
verzadigd vet 51 gram
koolhydraten 168 gram
eiwit 26 gram