4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Vichyssoise

Vichyssoise

ingrediënten


30 min
4 personen
1 gerookte makreelfilet
1 gerookte forelfilet
50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram preien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de boter in een soeppan en bak de prei in circa 8 minuten zacht. Voeg de aardappels en bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • 2 Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep helemaal afkoelen en zet dan minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 3 Schep de soep in kommen. Garneer met de bieslook, giet wat slagroom erin en verdeel de forel erover.

bereidingstip

Een vichyssoise is een klassieke romige preisoep met aardappel die je koud serveert. Maar warm kan eventueel ook prima als je dat lekkerder vindt. De naam klinkt behoorlijk Frans, maar eigenlijk is dit een Amerikaans recept. Maak hem af met gerookte vis en voeg eventueel nog wat knapperige croutons toe. Ook lekker als amuse in kleine glaasjes, of neem de soep eens mee als lunch voor onderweg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 9 gram