4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Vietnamees koffie-ijs met chocolade-kokossaus

Vietnamees koffie-ijs met chocolade-kokossaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kokosschaafsel

dit product is niet beschikbaar

80 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

80 milliliter honing

dit product is niet beschikbaar

80 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

25 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

15 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels oploskoffiepoeder voor espresso

dit product is niet beschikbaar

1 blikje gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de boter met de suiker, kokosmelk en honing tot de suiker is opgelost. Neem de saus van de warmtebron en voeg de chocolade toe.
  • 2 Laat circa 3 minuten staan en roer de saus vervolgens goed door. Schep bolletjes van het ijs, giet streepjes saus erover en bestrooi met kokos.

wijnadvies

Koffietonen, cacaobitters en kokoszoet kom je stuk voor stuk ook tegen in de Cream Sherry van Gonzalez-Tablas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 97 gram
eiwit 13 gram