4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Vietnamese kipsalade met tofu

Vietnamese kipsalade met tofu

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 kropje little gem

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

100 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

100 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de mayonaise met de vissaus en het limoensap tot een dressing. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet gaar en goudbruin.
  • 2 Schep de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak intussen de tofu in het bakvet aan alle kanten goudbruin.
  • 3 Meng de wortel met de kool, kip, tofu en de helft van de bosui. Giet de dressing erover en meng voorzichtig door de salade.
  • 4 Trek voorzichtig hele blaadjes van de krop sla en verdeel over borden. Schep de salade erop en bestrooi met de pinda’s. Serveer direct.

wijnadvies

Green Grüner Veltliner blinkt uit bij gerechten uit de oosterse keuken zoals deze salade met kip en tofu.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 13 gram