4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Vietnamese salade met gepocheerde kip

Vietnamese salade met gepocheerde kip

ingrediënten


35 min
4 personen
3 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

3 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de bouillon met de gember tegen de kook aan en pocheer hierin de kip circa 30 minuten op een lage stand. Laat de kip vervolgens nog circa 30 minuten afkoelen in de bouillon.
  • 2 Klop intussen het limoensap, de honing, sojasaus, olie en eventueel vissaus tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Kook de peultjes in 3 minuten beetgaar en spoel af met koud water. Meng de komkommer met de veldsla, peultjes, munt en koriander.
  • 4 Neem de kip uit de bouillon en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Leg de kip op de salade en besprenkel met de dressing.
  • 5 Verdeel de bosui en pinda’s erover en serveer direct.

wijnadvies

Een frisse J. Meyer Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 29 gram