4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Vijgensalade met blauwe kaas en parmaham

Vijgensalade met blauwe kaas en parmaham

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

8 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

kookring

  • 1 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 2 Snijd 3 vijgen in blokjes en verdeel de overige vijg in partjes. Meng de vijgenblokjes met 100 gram blauwe kaas, 3/4 van de walnoten en de helft van de dressing.
  • 3 Leg een stuk vershoudfolie op de kookring en druk dit naar beneden tot een bakje ontstaat. Leg daarop kruislings 2 plakken ham en druk deze op de folie. Schep de vijgensalade erin, druk goed aan en strijk glad. Sla de ham eroverheen. Keer de kookring om en druk het taartje eruit. Verwijder de folie.
  • 4 Maak zo 4 taartjes en zet ze circa 10 minuten in de koelkast.
  • 5 Verdeel de sla over borden en zet de taartjes erop.
  • 6 Garneer met de rest van de walnoten, blauwe kaas en de vijgenpartjes. Bedruppel met de rest van de dressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 15 gram