4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch
home recepten Vijgensalade met cannelinibonen, ricotta en pijnboompitten

Vijgensalade met cannelinibonen, ricotta en pijnboompitten

ingrediënten


15 min
4 personen
bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

8 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

125 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 blik cannelliniboon
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

150 gram ricotta

  • 1 Meng de olijfolie met de azijn, peterselie en ui. Giet dit over de bonen en laat 5 minuten marineren. Meng de rucola erdoor en leg de salade op een mooie schaal.
  • 2 Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Verdeel de basilicumblaadjes en vijgen over de salade.
  • 3 Verdeel theelepels van de uitgelekte ricotta over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Dit gerecht is lekker met Terrazzano Verdicchio, verfrissend en sappig met een Italiaans bittertje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté