4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Vis à la Parmigiana

Vis à la Parmigiana

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bol buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

8 stukken koolvisfilets
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog 1 minuut.
  • 3 Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe en breng de saus aan de kook.
  • 4 Snijd de basilicumblaadjes van de steeltjes.
  • 5 Hak de steeltjes fijn en roer ze door de saus.
  • 6 Laat afgedekt minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 8 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 9 Leg 4 visfilets in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  • 10 Leg op elk stuk vis 2 plakjes mozzarella en een paar blaadjes basilicum.
  • 11 Leg steeds nog een stuk visfilet op de mozzarella en schep hier een royale lepel tomatensaus over.
  • 12 Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de vis in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
  • 13 Garneer met de rest van de basilicum.

bereidingstip

Lekker met frietjes en kropsla.

wijnadvies

De witte Zuid-Afrikaanse Sea Me Bush Vine Chenin Blanc is een gegarandeerd succes bij diverse visgerechten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 45 gram