4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Vis en papillotte met gember

Vis en papillotte met gember

ingrediënten


10 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

2 kleine struikjes paksoi
400 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Kook de rijst. Vouw 4 pakketjes van bakpapier of aluminiumfolie.
  • 3 Maak de paksoi schoon en leg in elk pakketje een stuk paksoi. Verdeel de vis, gember en rode peper erover.
  • 4 Giet de sojasaus en azijn erover en vouw de pakketjes dicht. Stoom de pakketjes 15-20 minuten in de oven.
  • 5 Maak de pakketjes open en garneer met een partje limoen. Bestrooi de rijst met de bosui en serveer bij de vispakketjes.

bereidingstip

Vervang de kabeljauw in dit recept door andere witvisfilet, zoals tilapia of pangasius.

wijnadvies

Bij een gerecht met uitgesproken smaken hoort een aparte wijn. J. Meyer Gewürztraminer ruikt naar rozen, maar smaakt naar kerrie en muskaatdruiven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 36 gram