4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter visbouillon van tablet
1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 zoete ui

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvrieszalmfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de visstukjes om met citroen- of limoensap en zout en peper naar smaak.
  • 2 Fruit de ui in de olie in 3-4 minuten goudbruin.
  • 3 Voeg paprika, spitskool, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak 3 minuten.
  • 4 Schenk de visbouillon en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
  • 5 Voeg de wortelstukjes toe, dek de pan af en kook het gerecht 10 minuten op lage stand, zodat de groenten bijna gaar zijn.
  • 6 Voeg de visstukjes toe, dek de pan weer af en stoof de vis in 6-8 minuten gaar; schep af en toe om.
  • 7 Schep op het laatst de lente-uitjes en de gehakte koriander of peterselie erdoor.
  • 8 Lekker met brood of gekookte nieuwe aardappels en een puntje limoen of citroen.

wijnadvies

De Thaise invloeden in dit gerecht bieden een keur aan wijnmogelijkheden: Riesling, sauvignon blanc, een blend van sauvignon blanc met semillon, colombard-chardonnay en pinot gris.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté