- 1 Schep de visstukjes om met citroen- of limoensap en zout en peper naar smaak.
- 2 Fruit de ui in de olie in 3-4 minuten goudbruin.
- 3 Voeg paprika, spitskool, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak 3 minuten.
- 4 Schenk de visbouillon en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
- 5 Voeg de wortelstukjes toe, dek de pan af en kook het gerecht 10 minuten op lage stand, zodat de groenten bijna gaar zijn.
- 6 Voeg de visstukjes toe, dek de pan weer af en stoof de vis in 6-8 minuten gaar; schep af en toe om.
- 7 Schep op het laatst de lente-uitjes en de gehakte koriander of peterselie erdoor.
- 8 Lekker met brood of gekookte nieuwe aardappels en een puntje limoen of citroen.
wijnadvies
De Thaise invloeden in dit gerecht bieden een keur aan wijnmogelijkheden: Riesling, sauvignon blanc, een blend van sauvignon blanc met semillon, colombard-chardonnay en pinot gris.