4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Vis-tajine met venkel en groene kruiden

Vis-tajine met venkel en groene kruiden

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

scheutje groentebouillon
500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 wortel

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram platte peterselie
25 gram koriander

dit product is niet beschikbaar

750 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de vis droog. Pureer de koriander, peterselie, knoflook, citroensap, paprika- en komijnpoeder, zout en peper tot een dikke pasta. Bestrijk de kabeljauw aan beide kanten met de helft van dit mengsel en laat 15 minuten intrekken.
  • 2 Leg de bleekselderij, wortel en venkel op de bodem van een tajine of braadpan. Bestrooi met zout en peper en leg de plakken zoete aardappel er dakpansgewijs op.
  • 3 Meng de rest van het kruidenmengsel met een scheutje bouillon en giet over de groenten en aardappels. Stoof zachtjes 20-25 minuten, tot de aardappels bijna gaar zijn.
  • 4 Leg de kabeljauw en tomaatjes erop en stoof nog 12-15 minuten verder. Lekker met rijst of quinoa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 37 gram
recalls | bekijk ze hier!