4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Vis-tajine met venkel en groene kruiden

Vis-tajine met venkel en groene kruiden

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

scheutje groentebouillon
500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 wortel

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

25 gram koriander

dit product is niet beschikbaar

750 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de vis droog. Pureer de koriander, peterselie, knoflook, citroensap, paprika- en komijnpoeder, zout en peper tot een dikke pasta. Bestrijk de kabeljauw aan beide kanten met de helft van dit mengsel en laat 15 minuten intrekken.
  • 2 Leg de bleekselderij, wortel en venkel op de bodem van een tajine of braadpan. Bestrooi met zout en peper en leg de plakken zoete aardappel er dakpansgewijs op.
  • 3 Meng de rest van het kruidenmengsel met een scheutje bouillon en giet over de groenten en aardappels. Stoof zachtjes 20-25 minuten, tot de aardappels bijna gaar zijn.
  • 4 Leg de kabeljauw en tomaatjes erop en stoof nog 12-15 minuten verder. Lekker met rijst of quinoa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 37 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst