4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Vis-tempura met frisse koolsalade

Vis-tempura met frisse koolsalade

ingrediënten


45 min
4 personen
bosje dille

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 liter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter koolzuurhoudend bronwater

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

600 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

witte kool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakpapier

  • 1 Meng de kool met de ui en bestrooi met komijn en wat zout.
  • 2 Klop de zure room los met het citroensap.
  • 3 Snijd de schil van de grapefruit dik af en snijd de parten tussen de vliesjes uit. Doe dit boven de kool zodat het sap hierin kan druppelen.
  • 4 Schep de kool om met de partjes grapefruit en citroenroom en laat minimaal 30 minuten trekken.
  • 5 Snijd intussen de vis in gelijke repen en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met zout.
  • 6 Klop de eidooiers los met de bloem en klop het mineraalwater erdoorheen tot een luchtig, dun beslag.
  • 7 Verwarm de olie tot 180ºC.
  • 8 Haal de vis snel door het beslag zodat er een dun laagje blijft hangen en frituur kort in kleine porties. Houd eventueel warm op bakpapier in de oven (75°C).
  • 9 Schep intussen de kruiden door de koolsalade en serveer bij de tempura.

bereidingstip

Neem grote gepelde garnalen in plaats van visfilet of combineer beide.

wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 38 gram