gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Visburgers met mosterd-kruidenmayonaise

Visburgers met mosterd-kruidenmayonaise

ingrediënten


30 min
2 theelepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter mayonaise
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 kleine uien

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel viskruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

500 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Meng de ingrediënten voor de mosterdmayonaise en zet deze apart. Steek de barbecue aan.
  • 2 Dep de kabeljauw droog en hak de vis in kleine stukjes. Schep de helft van het broodkruim met 1 losgeklopt eiwit, de viskruiden, peper en dille door de visstukjes.
  • 3 Voeg, als het mengsel te vochtig is, wat maizena of bloem toe. Vorm 4 stevige burgers ervan.
  • 4 Klop het overige eiwit los met zout en peper. Haal de visburgers hierdoor en haal ze daarna door de rest van het broodkruim. Druk goed aan.
  • 5 Rooster de visburgers op de barbecue op een met olie ingevet rooster in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Serveer de burgers op een hamburgerbroodje met de mosterdmayonaise en een koolsla (zie tip). Garneer met wat dille.

bereidingstip

Maak zelf een snelle koolsalade, lekker bij allerlei soorten burgers. Rooster 1 theelepel komijnzaad in een droge, hete koekenpan. Schep door geschaafde witte kool en meng de koolsla met geraspte wortel, geraspte appel, limoensap, olijfolie, zout en peper.. Vervang de kabeljauw in dit gerecht door zalmfilet.. Gebruik in dit recept 1 eetlepel currypasta in plaats van viskruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté