4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Viscurry met gember en limoen

Viscurry met gember en limoen

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

800 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

70 gram gele currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit de zonne­bloemolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de gember en currypasta circa 2 minuten.
  • 2 Voeg de groenten toe en roerbak circa 5 minuten op een hoge stand. Voeg de kokosmelk toe en laat pruttelen. Voeg vervolgens de kabeljauw toe en laat garen in de saus.
  • 3 Pers ½ limoen uit en voeg dit limoensap toe aan de curry. Snijd de overige limoen in partjes. Serveer de viscurry met de rijst. Garneer met partjes limoen en bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 25 gram