4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Viscurry met komkommersalade

Viscurry met komkommersalade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise rode currypasta

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt suiker
1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

300 gram snelkookrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Schaaf of snijd intussen de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met de sjalot, azijn, suiker, olie, zout en peper. Laat staan.
  • 2 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Fruit 1-2 eetlepels currypasta op een lage stand in een hapjespan en voeg de tomatenblokjes toe.
  • 3 Laat een paar minuten zachtjes bakken en giet dan de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en leg de blokjes vis in de saus.
  • 4 Stoof de vis in circa 5 minuten gaar. Strooi vlak voor het serveren de basilicum over de curry. Bestrooi de komkommersalade met de sesam en serveer met de rijst bij de viscurry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate