4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Visfilets op een bedje van prei en paprika met dille-mosterdsaus

Visfilets op een bedje van prei en paprika met dille-mosterdsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode paprika
1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

750 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

ovenschaal

  • 1 Gebruik je visfilet uit de diepvries, laat deze dan eerst ontdooien. Bestrooi de visfilets met wat zout en besprenkel ze met citroensap.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de preistukjes in reepjes.
  • 3 Verhit in een wok de olie en roerbak prei, paprika en champignons 3 minuten. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • 4 Schep de groentes in een ovenschaal. Leg de visfilets naast elkaar op het preimengsel.
  • 5 Roer de roomkaas los met slagroom en roer de mosterd en het dillegroen erdoor.
  • 6 Schep de saus gelijkmatig over de visfilets. Dek de schaal af met aluminiumfolie (glimkant naar beneden) en plaats hem middenin de voorverwarmde oven. Laat de vis in 20 minuten gaar worden.
  • 7 Lekker met een stamppotje van (samen gaargekookte) aardappels en worteltjes, met een klontje boter en wat peterselie.

wijnadvies

Gaat prima samen met een Elzasser Pinot Blanc of een Chardonnay uit Zuid-Afrika, Californië of Australië, maar ook uit het moederland Frankrijk (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 38 gram