gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Viskoekjes met knapperige bleekselderijsalsa

Viskoekjes met knapperige bleekselderijsalsa

ingrediënten


25 min
100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

125 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelazijn
2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

6 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

10 gram bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 rivierkreeftjes
1 blikje makreelfilets, naturel
400 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen in ca. 15 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Stamp fijn en meng de makreel, rivierkreeftjes, citroenrasp, paneermeel, het ei en de helft van de bieslook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verdeel het mengsel in 12 viskoekjes, bestrooi ze met bloem en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
  • 3 Maak intussen de salsa. Meng de radijs en bleekselderij met de azijn en de rest van de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de viskoekjes, eventueel in delen, op een middelhoge stand 3-4 min. per kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Verdeel de koekjes over borden met wat salsa, zure room en Hollandse garnalen. Serveer met de citroenpartjes.

bereidingstip

Je kunt de viskoekjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze tot het bakken in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 7 gram