- 1 Kook de aardappelen in ca. 15 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Stamp fijn en meng de makreel, rivierkreeftjes, citroenrasp, paneermeel, het ei en de helft van de bieslook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- 2 Verdeel het mengsel in 12 viskoekjes, bestrooi ze met bloem en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
- 3 Maak intussen de salsa. Meng de radijs en bleekselderij met de azijn en de rest van de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
- 4 Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de viskoekjes, eventueel in delen, op een middelhoge stand 3-4 min. per kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 5 Verdeel de koekjes over borden met wat salsa, zure room en Hollandse garnalen. Serveer met de citroenpartjes.
bereidingstip
Je kunt de viskoekjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze tot het bakken in de koelkast.