4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vispannetje met venkel, garnalen en dille

Vispannetje met venkel, garnalen en dille

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

100 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

175 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

220 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter houdbare slagroom
500 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 venkel
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de roomboter in een braadpan. Fruit de sjalot en venkel in 4 min. zacht. Bestrooi met de bloem en bak 2 min. mee.
  • 2 Schenk de wijn en vervolgens de bouillon langzaam en al kloppend met een garde erbij. Klop tot een gladde en gebonden saus. Voeg de slagroom toe en verwarm nog 2 min.
  • 3 Schep de visfilet en garnalen door de saus. Stoof het vispannetje afgedekt in 10 min. gaar.
  • 4 Breng het vispannetje op smaak met zout en peper. Schep op een schaal en garneer met de dille en schijfjes citroen.

bereidingstip

Liever zonder alcohol? Laat de witte wijn dan weg en voeg nog 150 ml visbouillon toe.. Houdbare slagroom is beter bestand tegen de hitte in de pan en schift minder snel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 392 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 26 gram