4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vispasta met zalm en tomaten-roomsaus

Vispasta met zalm en tomaten-roomsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 fles tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Bak hierin de ui en knoflook in een paar minuten glazig en voeg dan de tomatensaus toe. Laat de saus een paar minuten pruttelen.
  • 2 Voeg de zalmblokjes en slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm tot de zalm gaar is en neem dan de pan van de warmtebron.
  • 3 Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht. Meng de pasta met de saus en voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor een smeuïge saus. Verdeel de pasta over borden en garneer met de basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 40 gram