4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Vispie met kabeljauw

Vispie met kabeljauw

ingrediënten


30 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

750 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

750 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de kabeljauw droog en bestrooi de vis met de komijn, gember, zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui, rode peper en knoflook 2 minuten. Voeg de vis toe en bak nog 2-3 minuten.
  • 2 Rooster de helft van de amandelen in een droge, hete koekenpan. Meng de geroosterde amandelen en de bosui door het vismengsel en schep in de ingevette vorm.
  • 3 Snijd een deksel, iets groter dan de vorm, uit het bladerdeeg. Bestrijk de deegranden met ei. Prik het deeg op meerdere plaatsen in met een vork of maak in het midden een gat met een ‘schoorsteentje’ van een rolletje aluminiumfolie.
  • 4 Leg het deegdeksel met de bestreken deegrand naar beneden op de vorm en druk de deegrand aan. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de amandelen. Steek uit het overgebleven deeg eventueel sterren of blaadjes en plak ze met ei op het deegdeksel. Bak de pie in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 42 gram