6 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Vispie met venkel en prei

Vispie met venkel en prei

ingrediënten


45 min
6 personen
50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

ovenschaal

bakpapier

uitsteekvormpje

  • 1 Vet de ovenschaal in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • 2 Meng voor het deeg de bloem met de helft van de boter en 1 theelepel zout.
  • 3 Voeg de rest van de boter en 100 ml koud water toe en mix tot een ruw deeg. Kneed dit deeg op een met bloem bestoven werkvlak 30 seconden door.
  • 4 Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Verhit intussen voor de vulling de olie en roerbak hierin de ui, venkel en prei 3-4 minuten. Schep de doperwten erdoor en bak nog circa 2 minuten.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 7 Verwarm de melk tegen de kook aan en laat de vis er 6-8 minuten in garen. Schep de vis uit de melk.
  • 8 Verhit de boter, voeg de bloem toe en gaar 2-3 minuten. Voeg al roerend in gedeelten de melk toe en verwarm tot een gebonden saus.
  • 9 Roer de mosterd en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep het groentemengsel en de vis rustig door de saus.
  • 10 Rol 3/4 van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.
  • 11 Bekleed de schaal met het deeg, verdeel de visragout erover en sla het deeg iets terug over de vulling.
  • 12 Rol de rest van het deeg uit tot een deksel. Steek hier figuurtjes uit en leg het deegdeksel op de visvulling.
  • 13 Druk de deegrand goed aan of plak deze vast met ei. Plak de uitgestoken figuurtjes met ei op het deeg.
  • 14 Bestrijk de bovenkant van de pie met ei en bak circa 30 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté