4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Visschotel met amandelen

Visschotel met amandelen

ingrediënten


30 min
4 personen
600 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

40 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 visbouillontablet
100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de mosselen onder koud water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een droge en gesloten pan in circa 10 minuten open. Verwijder de lege schelpen.
  • 2 Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 3 Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en bak nog 1 minuut mee.
  • 4 Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, wijn en bouillontablet toe en breng de saus aan de kook.
  • 5 Maal de helft van het amandelschaafsel fijn in een keukenmachine of vijzel en roer door de kokende saus tot deze licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Leg de stukken vis in de saus en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten garen.
  • 7 Schep na circa 5 minuten de mosselen voorzichtig door de saus.
  • 8 Rooster de rest van het amandelschaafsel en bestrooi hiermee het gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels