- 1 Spoel de mosselen onder koud water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een droge en gesloten pan in circa 10 minuten open. Verwijder de lege schelpen.
- 2 Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
- 3 Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en bak nog 1 minuut mee.
- 4 Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, wijn en bouillontablet toe en breng de saus aan de kook.
- 5 Maal de helft van het amandelschaafsel fijn in een keukenmachine of vijzel en roer door de kokende saus tot deze licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
- 6 Leg de stukken vis in de saus en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten garen.
- 7 Schep na circa 5 minuten de mosselen voorzichtig door de saus.
- 8 Rooster de rest van het amandelschaafsel en bestrooi hiermee het gerecht.